موضوع خبر : کارگروه های تخصصی
عنوان خبر : نهمین نشست کارگروه تخصصی TEM شبکه آزمایشگاهی برگزار شد
تاریخ : 1397/11/15تعداد بازدید : 4597
نشست اعضای کارگروه تخصصی TEM شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، توسط این شبکه و با هدف هماندیشی و تبادل نظر اعضای کارگروه برای توسعه فعالیتهای این کارگروه، اطلاع از حمایتهای شبکه از فعالیت کارگروههای تخصصی و به اشتراکگذاری دانش و تقویت توان علمی کارشناسان و متخصصان این حوزه برگزار شد.
در ابتدای برنامه، دکتر علیرضا عباسی، رئیس دانشکده شیمی پردیس علوم دانشگاه تهران، ضمن خوشامدگویی به مهمانان، به معرفی فعالیتها و خدمات آزمایشگاه مرکزی دستگاهی دانشگاه تهران پرداخت.
دکتر عباسی ضمن اشاره به تأسیس آزمایشگاه مرکزی دستگاهی دانشگاه تهران در سال 1394 از طریق ادغام چند آزمایشگاه کوچکتر، گفت: «مکان فیزیکی دستگاهها در دانشگاه مهم نیست و همه آزمایشگاههای دانشگاه تهران میتوانند با آزمایشگاه مرکزی توافقنامه امضا کنند و در این چارچوب، خدمات ارایه دهند». وی از بخشهای مهم این آزمایشگاه، بخشهای NMR، پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی، طیفسنجی جرمی، کروماتوگرافی، آنالیز پلیمرها، آنالیز عنصری، طیفسنجی مولکولی، سامانه پردازش سریع، توالی یاب DNA، مشخصهیابی اپتیکی، لایه نشانی، آنالیز سطح و لیزر را نام برد.
در ادامه، مهندس زهره فتاح، کارشناس شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، گزارشی از فعالیتهای جدید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در سال 97 برای بهرهمندی مراکز آزمایشگاهی از بستههای حمایتی بیمه، فراهم شدن امکان بهرهمندی کارگروههای تخصصی برای برگزاری آزمون مهارت و مقایسات بین آزمایشگاهی از تفاهمنامه منعقد شده بین شبکه آزمایشگاهی و پژوهشکده سیستمهای مدیریت کیفیت و بازرسی پژوهشگاه استاندارد به منظور برگزاری آزمونهای مهارت و همچنین فراهم شدن امکان استفاده از موتور جستجوی شبکه آزمایشگاهی برای تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنعتگران کشور به دریافت اطلاعات آزمایشگاهها، تجهیزات، آزمونهای قابل ارایه و اخبار تخصصی مرتبط ارایه داد.
وی همچنین اعضای کارگروه را به هماندیشی و همافزایی برای شکل گیری فعالیتهای جدید کارشناسان در قالب کارگروه تخصصی تشویق و بر بهرهبرداری بهینه از فرصت ایجاد شده در این زمینه، تأکید کرد.
در بخش بعدی نشست کارگروه تخصصی TEM، از مهندس ساناز شُبیکه، کارشناس آزمایشگاه میکروسکوپ الکترونی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، به عنوان عضو فعال این کارگروه در سال 1397، تجلیل شد.
سپس مهندس علیرضا مقدم، از آزمایشگاه پرتو رایان رستاک، الزامات تنظیمات دستگاه در سرویسهای دورهای را بیان کرد و به سوالات کارشناسان در این زمینه پاسخ گفت.
در این برنامه همچنین، هر یک از اعضای کارگروه به معرفی خود و دستگاهشان پرداختند و در مورد مسائل پیش آمده برای دستگاه در سال 97، تعداد خدمات و تعرفه خود بحث و تبادل نظر کردند.
در بخش دوم نشست نیز، اعضای کارگروه از توانمندیهای آزمایشگاه مرکزی دستگاهی پردیس علوم دانشگاه تهران بازدید کردند.
کارگروه تخصصی میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) یکی از کارگروههای تخصصی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است. این کارگروهها به عنوان کانونهای ایجاد جریان دانش و رشد کارشناسان آزمایشگاههای سراسر کشور فعالیت میکنند.