موضوع خبر : کارگروه های تخصصی

عنوان خبر : پنجمین نشست کارگروه تخصصی دستگاه های پرتوایکس به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

تاریخ : 1395/09/18تعداد بازدید : 2948

نشست کارگروه تخصصی دستگاه های  پرتو ایکس شبکه آزمایشگاهی به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تاریخ 13 آذرماه 1395 برگزار شد.
در این نشست، ابتدا دکتر علی نیکبخت، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، به معرفی آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه پرداخت و اعلام داشت که آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 1389 به عنوان زیرمجموعه ای از اداره کل واحدهای تحقیقاتی و قطبهای علمی دانشگاه، در قالب آزمایشگاههای خدماتی- پژوهشی اپتیکی دانشگاه کار خود را آغاز نمود و در سال 1390 آزمایشگاههای اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی به آن مجموعه اضافه شدند و اکنون آزمایشگاه مرکزی خدمات آزمایشگاهی متنوعی را به متقاضیان دریافت خدمات، ارایه میدهد. وی همچنین سامانه مدیریت اطلاعات آزمایشگاه مرکزی دانشگاه را در معرفی توانمندیها و قابلیتهای تجهیزاتی آزمایشگاه به مشتریان و سایر مراکز، مفید دانست و حمایتهای شبکه راهبردی را در جهت توسعه فعالیت ها موثر ارزیابی نمود.
سپس، مهندس فریبا علی، دبیر کارگروه تخصصی دستگاههای پرتو ایکس شبکه آزمایشگاهی، علاوه بر بیان اهداف تشکیل کارگروه های تخصصی، بر لزوم همکاری اعضا در راستای تدوین دستورالعمل حفاظتی کار با دستگاه های آنالیز اشعه ایکس تاکید نمود، و با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در کارگروه، برگزاری کارگاه های آموزشی، تدوین مقالات و نیز تدوین استانداردهای ملی در حوزه تخصصی پرتو ایکس را از برنامه های این کارگروه عنوان کرد. 
در ادامه، مهندس مژگان فلاحتی، کارشناس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به ارائه خلاصه ای از استاندارد ترجمه شده با عنوان "راهنمای استاندارد برای آنالیز عنصری با طیف سنج نشری طول موج فلورسانس اشعه ایکس" پرداخت.
در ادامه، دکتر گلناز جوزانی کهن، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران، به عنوان تنها عضو ایرانی مرکز بین المللی داده های پراش پرتو ایکس (ICDD) که وظیفه تهیه الگوهای استاندارد پراش پرتو ایکس را بر عهده دارد، مباحثی در زمینه تاریخچه این مرکز، نحوه عضویت و نیز فعالیتهای علمی آن، برای حضار ارائه داد. در ادامه پرسش و پاسخ نیز در زمینه تعمیر و نگهداری تجهیزات پرتوایکس و تعامل نظر در این خصوص توسط کارشناسان حاضر در جلسه انجام شد.
بعد از اقامه نماز و صرف نهار، بازدید از آزمایشگاه های دانشکده مهندسی شیمی و آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه بخش پایانی این نشست بود و حاضرین از امکانات و توانمندی های تجهیزاتی دانشگاه بازدید کردند.

منبع : شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی