موضوع مقاله : آزمایشگاه ها

عنوان مقاله : ایمنی بسته‌بندی‌های نانویی مواد غذایی

ایمنی بسته‌بندی‌های نانویی مواد غذایی

تاریخ : 1394/03/10تعداد بازدید : 1553

نویسندگان: نرگس محمدی- وحید حسین‌زاده اقدم

- چکیده

موادی که در حال حاضر در بسته‌بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اغلب غیر قابل تجزیه و دارای مشکلات زیست‌محیطی جدی هستند. اگرچه مجوعه‌ای از چالش‌های علمی و مهندسی در صنعت غذا و پردازش زیستی مانند تولید با کیفیت بالا، غذای سالم با منابع پایدار و کارآمد می‌تواند از طریق فناوری نانو حل شود؛ فناوری نانو مانند هر فناوری جدیدی، مزایا و خطراتی را به همراه دارد. از مزایای فناوری نانو در صنایع غذایی می‌توان به بهبود در طعم، بافت، دسترسی به مواد مغذی و عمر محصول اشاره کرد. نیاز است تا مصرف‌کنندگان به پذیرش فناوری‌های جدید  اعتماد کنند. این امر به‌ویژه در صنایع غذایی که در آن نگرانی‌های مصرف‌کنندگان از ایمنی و سلامت مواد غذایی بیشتر است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.  بسیاری از نگرانی‌هایی در مورد ایمنی نانومواد وجود دارد، زیرا اندازه آنها ممکن است به نفوذ آنها به سلول‌ها و باقی ماندن در سیستم بدن منجر شود. اطلاعات علمی محدودی در مورد مهاجرت نانوذرات از مواد بسته‌بندی مواد غذایی به غذا و همچنین اثرات سمی آنها وجود دارد. معقول است فرض کنیم ممکن است این انتقال انجام شود و از این رو نیاز به اطلاعات دقیق در مورد تاثیر نانوذرات بر سلامت انسان ضروری است. این مقاله به بررسی مطالعات اخیر در مورد اندازه‌گیری نانومواد در مواد غذایی و ارزیابی اثرات سمی آن بر سلامت انسان و همچنین بررسی الگوهای نظارتی ارائه شده توسط سازمان‌های ناظر فناوری نانو می‌پردازد.
جهت دریافت نسخه کامل مقاله فایل پیوست را دریافت کنید.